Dietetyka – Studia Podyplomowe Online

Dietetyka

2 semestry /4 400 PLN / Płatne w 8 ratach
Studia Online
70% On-Line
30% stacjonarnie
Liczba zjazdów: 4
Cel Studiów

Celem studiów jest przekazanie rozszerzonej wiedzy oraz umiejętności z zakresu samodzielnego poradnictwa żywieniowego, stosowania dietoterapii, profilaktyki prozdrowotnej w aspekcie zdrowego żywienia, promocji zdrowia w zakresie żywienia ludzi zdrowych i chorych, wiedzy z zakresu żywienia klinicznego oraz podstawowej wiedzy medycznej.

Adresaci

Studia podyplomowe skierowane są do kandydatów z wykształceniem wyższym, do osób posiadających dyplomy ukończenia szkół o profilach medycznych, biochemicznych, prozdrowotnych, oraz dla każdej osoby, która interesuje się zdrowym odżywianiem i chce poszerzyć swoją wiedzę w temacie żywienia człowieka.

W programie

W programie m.in.:

  • Podstawy żywieniu człowieka zdrowego i chorego
  • Dietetyka kliniczna
  • Anatomia i fizjologia człowieka i jego układu pokarmowego
  • Dietetyka Pediatryczna
  • Żywienie w sporcie
  • Dietetyka i dietoprofilaktyka w chorobach układu pokarmowego, chorobach autoimmunologicznych oraz innych
  • Biotechnologia i Technologia żywności
  • Psychodietetyka
  • Dietchoaching
  • Planowanie żywienia – tworzenie jadłospisów
  • Rola diety w życiu każdego człowieka
  • Diety i żywienie na świecie (kuchnie świata)
  • Poprawna suplentacja w diecie
Korzyści

Absolwent po ukończeniu kierunku jest przygotowany do prowadzenia poradnictwa żywieniowego. Nabywa umiejętności praktycznego wykorzystania swojej wiedzy do przygotowania diety w zależności od potrzeb pacjenta. Posiada wiedzę z zakresu żywienia człowieka zdrowego oraz chorego. Absolwent może zostać edukatorem żywieniowym i promować zdrowy tryb życia. Posiada praktyczną wiedzę z zakresu dietetyki klinicznej oraz sportowej, którą może wykorzystywać w doborze odpowiedniego planu żywieniowego. Osoby kończące kierunek Dietetyka mogą otworzyć własną działalność gospodarczą, aby prowadzić doradztwo żywieniowe oraz gabinety dietetyczne. Mogą również zająć się prowadzeniem warsztatów promujących zdrowy tryb życia.

Czas trwania

2 semestry (270 godzin)

Opiekun merytoryczny

mgr Iwona Sokołowska

Kadra

W kadrze m.in.:

Iwona Sokołowska – Absolwentka  Dietetyki oraz Marketingu Zarządzania ze specjalnością Psychologia Doradztwa Zawodowego. Wieloletnia instruktorka fitness oraz wszechstronny trener personalny. Osoba aktywna fizycznie kochająca kolarstwo górskie oraz każdą formę aktywności fizycznej. Kobieta przedsiębiorcza prowadząca własną Pracownię Dietetyczną „Eat Me”, w której pomaga wielu swoim klientom schudnąć, przytyć lub po prostu zmienić nawyki żywieniowe na zdrowsze. Osoba współpracująca z wieloma portalami promującymi sport i zdrowy tryb życia.Blogerka – prowadząca własny blog dietetyczny. Organizatorka warsztatów dietetycznych na terenie całego kraju.

Ewa Pułaczewska – Absolwentka Marketingu i Zarządzania ze specjalnością Psychologia Doradztwa Zawodowego, magister Socjologii Stosunków Politycznych oraz doskonały coach z wieloletnim doświadczeniem. Na chwilę obecną realizuje pracę doktorską z przedsiębiorczości i zachowań przedsiębiorczych. Kobieta kreatywna, prowadząca własną działalność doradczo-szkoleniową. Świetny i wszechstronny menadżer. Osoba, która ukończyła wiele kursów i szkoleń, min. Szkoły Trenerów I Stopnia, Praktyczny Kurs Coachingu. Dobry fachowiec w dziedzinie coachingu jak również dietcoachingu. Organizatorka wielu interesujących warsztatów i szkoleń. Dlatego też nie może jej zabraknąć w naszej kadrze.

Wymagane dokumenty
  • podpisana kopia dyplomu ukończenia studiów wyższych
  • formularz zgłoszeniowy
  • kserokopia dowodu osobistego
Organizacja

Organizatorem studiów podyplomowych Dietetyka jest Centrum Kształcenia Podyplomowego AHE w Łodzi we współpracy z Polskim Uniwersytetem Wirtualnym.

Informacje dodatkowe

Rekrutacja prowadzona jest dwa razy w roku w terminach:

  • czerwiec-wrzesień – Rekrutacja na semestr zimowy
  • styczeń-luty – Rekrutacja na semestr letni